Mød vores kunder

Jens har el i blodet

Vi har besøgt vores kunde Jens, der er dedikeret elbilist, for at høre om hans liv med elbilen og Clever.

Du skal ikke lede særligt længe i en af de danske Facebook-grupper for elbilsentusiaster, før du støder på Jens fra Thisted. Her kommenterer han flittigt på andre medlemmers opslag, når han da ikke selv slår billeder op fra sit liv som elbilist.

For Jens har el i blodet. I indkørslen holder en skinnende ren Hyundai Ioniq Electric parkeret. Familien råder også over to eldrevne knallerter og tre elcykler. På taget af den røde murstensvilla i parcelhuskvarteret ved Limfjorden ligger familiens solceller og suger den spæde sol til sig i et ihærdigt forsøg på at lade hele den elektriske vognpark.

Der står også en anden vognpark hos Jens. Den består af store barnevogne. For Jens er ikke kun elbilsbegejstret. Han er også privat børnepasser på 10. år.

Jeg er egentlig uddannet værktøjsmager, og det var, hvad jeg arbejdede med i 20 år. Jeg plejer at sige, at dengang jeg startede i lære, var vi 14 dage bagud, og det fik vi aldrig indhentet.

Livet som børnepasser passer derfor Jens bedre. Han bestemmer selv sine åbningstider og får hjælp af sin kone, der går hjemme.

Men til trods for, at de begge har 0 kilometer til job, kommer deres Hyundai stadig på arbejde: 

Det første år vi havde den, kørte vi 30.000 km. Og sidste år kørte vi 37.000 km.”

Hvis ikke jeg havde min hjemmelader ville det ikke kunne lade sig gøre. Det tager kun fem sekunder at sætte til og fem sekunder at tage fra.

Jens

Familien startede med brugt elbil som ekstrabil for snart fem år siden:

”Jeg er jyde og nærig, så i starten kørte jeg bilen til en gratis lader nede i byen, stillede den og cyklede hjem.”

I dag har familien kun én bil – elbilen fra Hyundai. Også her spillede den jyske sparsommelighed naturligvis ind:

”I sommeren 2017 var vi på ferie på Mallorca, da naboen skrev til os for at fortælle, at den Hyundai, jeg havde kigget på, ville stige 30.000 kr. dagen efter. Der havde jeg ikke fået snakket med min kone omkring den endnu. Så vi tog lige en snak, og så ringede jeg ellers til bilforhandleren og købte den over telefonen.”

Det er dog slut med at stille bilen til opladning i centrum af Thisted. I garagen hænger der nemlig en Clever ladeboks:

”Hvis ikke jeg havde min hjemmelader ville det ikke kunne lade sig gøre. Det tager kun fem sekunder at sætte til og fem sekunder at tage fra. Vi valgte Clever, fordi det fulgte med bilen. Men Clever har samtidig også de placeringer, vi bruger.

Men selvom Jens' Clever-abonnement giver ham friheden til at oplade, når han vil, kan han ikke få sig selv til at ødsle det:

”Jeg kører altid økonomisk! Jeg er nok berygtet for at kunne hive rigtig mange kilometer ud af bilens batteri. Om sommeren kan jeg godt køre WLTP-normen, og jeg undgår ikke at nævne overfor Tesla-klubben på Facebook, at de kun kan køre det halve af mig pr. kWh.”

Der hersker ingen tvivl om, at Jens er bidt af elbiler. Det vidner hans ivrige kommentarer på Facebook om. Men heller ikke naboer og venner er det gået forbi, at elbilen har ændret Jens’ opfattelse:

”Jeg har ikke tal på, hvor mange, jeg har haft med ude at køre. Jeg siger til alle, at de skal sige til, hvis de vil prøve. Får du først folk ud at prøve, så er de solgt. Du kan ikke komme ind i en almindelig bil og høre på den larm og rykke i en gearstang bagefter. Det gider man ikke.

Der er dog én person, som Jens endnu ikke har fået overbevist om, at elbilen er fremtiden:

”Min nabo har jeg stadig ikke fået overbevist, og vi diskuterer det minimum to gange om ugen. Det er totalt håbløst.”

Læs mere om Clever Unlimited

Jens kan køre og lade, som det passer ham

Jens har et abonnement fra Clever, så han kan lade hjemme på Clevers intelligente ladeboks og ude på Danmarks største offentlige ladenetværk.

Lene og Søren fra Kølvrå

Lene og Søren er gået fra Harley til Hyundai

Mød vores kunder fra Kølvrå, der elsker elbiler og byens friluftsbad.

Pia fra Holbæk

Pia er stadig forelsket i sin bil

Mød Pia fra Holbæk, der elsker at køre i sin plugin-hybridbil