Mød vores kunder

Lene og Søren er gået fra Harley til Hyundai

Vi har besøgt vores kunder Lene og Søren fra Kølvrå i Midtjylland for at høre dem om deres liv med elbil og Clever.

I et lille hus i Kølvrå, et ejendomsmæglerstenkast fra Flyvestation Karup, bor Lene og Søren. I indkørslen holder både en elbil og en plugin-hybrid. Og på sofaen i stuen sidder parret og fortæller lidt om dem selv.

Med Lenes egne ord: ”Vi er to ogginokker, og vi mangler sgu ikke noget. Vi har ikke noget fancy og det vi har, det er betalt. Vi tager den ene dag efter den anden.

Men det er kun den halve sandhed. For Søren kører bus. Lene er healer. Og så er de nogle af de stærkeste drivkræfter i det lokale friluftsbad, der ligger 200 meter fra parrets hjem. Her mødes de lokale til en svømmetur og en bakke pomfritter, når det danske sommervejr er til det. Badet er byens stolthed. Og fra maj til september er det parrets andet hjem.

”Vi ligger i yderkanten af kommunen, så der sker ikke rigtig noget herude. Så vi er nødt til at have noget, vi kan være sammen om,” siger Lene om friluftsbadet.

Men det lokale badeland er ikke den eneste hobby, Lene og Søren er fælles om. I garagen holder to Harley-Davidson motorcykler, som de har kørt landevejene tynde i. De har både været på Bornholm, i Kiel og i Lübeck.

”Men vi sover ikke i telt længere! Det er vi blevet for gamle til. Jeg kan ikke komme op dernede fra,” griner Lene.

Det kunne ikke lade sig gøre for os uden ladeboksen.

Lene

Men selvom de bruger benzin på deres hobby, er hverdagen stort set elektrisk:

For os har det altid handlet om økonomi – og vi har altid kørt økonomisk,” siger Søren, der dagligt kører på arbejde i sin fuldt elektriske Hyundai Ioniq. Og når Lene bliver spurgt, hvorfor valget faldt på en plugin-hybrid fra Kia, er svaret enkelt:

Det er nok, fordi det er billigt. Siden jeg købte min bil for fire måneder siden, har jeg tanket to gange. Der går sport i at køre langt. Når Søren kommer og siger, hvad han kan køre, så skal jeg også prøve!

Du skal huske på, at hver gang vi skal noget her, skal vi køre 25 kilometer,” siger Lene og fortsætter: ”Der er bare en anden ro, når man kører elbil. Men det overraskede mig, hvor hurtige de er.”

Søren er enig: ”Da jeg havde en Volkswagen e-Up, nappede jeg en Audi nede i Herning. Han måbede lidt.”

De to biler har fået hver sin Clever ladeboks i indkørslen, så de kan lade samtidig.

Det kunne ikke lade sig gøre for os uden ladeboksen,” siger Lene. ”Og Clever har god service! Det er dejligt, at vi kan lade hos familie og venner,” fortsætter hun.

For selvom Lene og Søren nok var de første til at få elbil i byen, var de blandt de sidste i familien.

Mine søskende har også elbiler. Min svoger går op i den slags og han var den første,” siger Lene, og Søren istemmer: ”Han var med på moden og blev ved med at sige, vi skulle prøve. Så vi tog fusen på ham og købte en elbil.”

Nu hvor parret har været eldrevne i nogle år, er budskabet klart:

Dem, der ikke har en elbil, de skal bare gøre det!” siger Søren.

Lene er enig: ”Det er billigt og man kan sagtens komme til Sjælland! Prøv nogle forskellige biler og kør en rigtig tur, ikke bare en prøvetur

Læs mere om Clevers abonnementer

Lene og Søren kan lade ude og hjemme

Lene og Søren kan både lade ude og hjemme på Clevers intelligente ladeboks og på Danmarks største ladenetværk.

Er du også interesseret i at kunne lade ude og hjemme?

Jens fra Thisted

Jens har el i blodet

Mød vores kunde fra Thisted, der er passioneret elbilist og privat børnepasser.

Pia fra Holbæk

Pia er stadig forelsket i sin bil

Mød Pia fra Holbæk, der elsker at køre i sin plugin-hybridbil